24 Temmuz 2013 Çarşamba

2.5 milyon esnafa iyi haber!

 


2.5 milyon esnafa düşük faizli kredi verilecek. İstihdam için ek teşvik masada.


Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu’ndan ‘faiz artırım’ kararı çıkması bu yılki büyüme planlarını riske atarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısında “yatırımın önündeki bürokratik engelleri kaldırın” talimatı verdi. Sabah’ın haberine göre, Hükümetin ilk gündem maddesi 2.5 milyon esnaf oldu. Bayramdan önce tamamlanması planlanan çalışmaya göre hükümet esnafa daha düşük faizlerle kredi verilmesi için muslukları açacak. Dün gece Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun iftar yemeğinde konuşan Başbakan Erdoğan, esnaf kredisinde 10 yılda gelinen noktayı anlattı. Erdoğan, “10 yıl önce esnaf krediyi yüzde 46-47 faizle alıyordu. Şimdi bu oran yüzde 0-7 arasında. 7′den hesaplasak bile aradaki fark benim çiftçimin, esnafımın cebinde kaldı” dedi.


 


 


1 Ağustos’taki görüşmeler öncesi Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk bazı taleplerini şöyle sıraladı:


* Memur maaşlarını oluşturan bütün kalemlerle ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemeler emekli keseneğine dahil edilmeli.


* Tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına 1 Ocak 2014′ten geçerli yüzde 10, 1 Temmuz 2014′ten itibaren de ilaveten yüzde 10 zam yapılmalı.


* 2015 yılı içinde aynı şekilde tüm kamu görevlilerine ve emeklilerine birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı yüzde 10′ar (yüzde 10+10) zam yapılmalı.


* Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine 843 lira tutarında ‘bayram ikramiyesi’ ödenmeli.


* Kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan personel için mahrumiyet yeri ödeneği getirilmeli.


* Kadro verilmeyen 4C çalışanları ile vekil imam, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları derhal kadroya geçirilmeli.


* Ek ders ve nöbet ücretleri artırılmalı, kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen öğretmenlik yapan personele de ek ders ücreti, nöbet tutan tüm personele nöbet ücreti verilmeli.


Kaynak: Takvim



2.5 milyon esnafa iyi haber!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder