27 Temmuz 2013 Cumartesi

AK Parti, adaylarını ne zaman duyuracak?

 


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin provası olarak gördüğü mahalli seçimlere sıkı hazırlanıyor. Halkın mahalli idarelerden beklentileri ve istedikleri isimler konusunda il il üç farklı araştırma ile saha taranırken, kamuoyu liderlerinin de kanaati alınacak. AK Parti teşkilatı ile temayül yoklamasının yanı sıra il milletvekillerinin de muhtemel adaylar konusunda görüşleri alınacak. Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca hazırlanan çalışmalar daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak partinin en üst karar organı MKYK ve MYK’da değerlendirilerek son karar verilecek.


 


Gözler ise, seçimin yıldızı olacak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde adaylık ipini kimin göğüsleyeceği üzerinde. Partiyönetimi henüz büyükşehirlere yönelik bir isim çalışmasıgerçekleştirmedi. Çalışmalarda sadece halkın mevcut yönetimlerden memnuniyeti ve beklentileri ölçüldü.


 


Edinilen bilgilere göre; AK Parti, Ramazan Bayramı sonrasında ağustos ayı içinde adaylarını kamuoyuna açıklamaya başlayacak. Belediye başkan adaylarının erken açıklanmasına gerekçe olarak; geçtiğimiz aylarda yasalaşan büyükşehir düzenlemesi gösteriliyor. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde bu düzenleme ile belediye sınırlarının il sınırlarına genişlediği, kampanyaların daha etkin olabilmesi için de adayların erken açıklanması gerektiği üzerinde duruluyor. Milletvekilleri ile teşkilatların da talebinin adayların erken açıklanması yönünde olduğu belirtiliyor.


 


Bu arada; üç dönem kuralı yüzünden bazı bakanların kamuoyundaki beklenti doğrultusunda büyükşehir belediye başkanlıklarına kaydırılması durumunda; mini kabine revizyonu gündeme gelebilecek.


 


 


 


 


Admin:Emrullahkurak , olarak giriş yapıldı.



AK Parti, adaylarını ne zaman duyuracak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder