2 Temmuz 2013 Salı

Bakan Muammer Güler Lice sorusuna sinirlendi

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği Teftiş Kurulu’nun hizmet içi yaz semineri, bugün Mardin’de başladı.


1-5 Temmuz tarihleri arasında devam edecek seminere, yaklaşık 180 mülkiye baş müfettişi katılıyor. Seminerin bugünkü açılışına ise İçişleri Bakanı Muammer Güler ile bölgedeki illerin valilileri de katıldı.


SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Bakan Güler, yaptığı konuşmada, sosyal medya ile ilgili hazırlıkları yapılan kanuni düzenlemelerin tasarısı üzerine çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye ‘de de yaygın halde kullanılan bir takım suç örgütlerinin kullanımına girdiğine dikkat çeken Güler, sosyal medyanın suç işleme anlamında imtiyazlı bir alan olmaktan çıkarılacağını söyledi.


SORUYA SİNİRLENDİ

Bir gazetecinin Lice’deki olaylarda 9 kişinin sırtından yaralandığı şeklindeki sorusuna sinirlenen Güler, “Güzel kardeşim sen bir yere takılmışsın burada bir provokasyon yapılmıştır. Olaylar sonrası iki mülkiye müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı’ndan müfettiş gönderdik. Çalışmaları devam ediyor. Bu arada adli soruşturmada bütün yönüyle devam ediyor. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Hiç kimse olayın üstünü kapatmayacaktır. Ancak bazı gerçeklerinde izlenerek samimi protestoymuş görüntüsüyle bazı gerçeklerinde üzerini kapatmayı da kimse yeltenmezsin. Biz de bu konuda şeffaf bir anlayışla bu soruşturma sonucunda kanunen yapılması gereken neyse gerçekleştireceğiz. Olay yeri incelemelerinin yaptığı tespitlerde el yapımı patlayıcılar, uzaktan ve yakından atılan silahlara ait fişekler, mermiler ele geçirilmiştir. Orada maalesef hem olay öncesi tespitlerimiz hem de olay sonrası ifadelerden de bir provokasyon olduğu anlaşılmıştır” dedi.


DİYABAKIR BÖLGESİNDE NARKO TERÖR OLAYI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Diyarbakır ve Lice bölgesi ağırlık olmak üzere Kocaköy, Hani Çüngüş ve Silvan kırsalında yürütülen 6 ayrı operasyonda 2012-2013 yılları arasında 9 milyon 540 bin kök dişi hintkenevir bitkisi imha edildiğini açıkladı. Güler, şu bilgileri verdi:


“Bu arada 29 ton 87 kilo esrar maddesi ile birlikte 43 kişi yakalanmıştır. Bu çok önemli bir rakamdır. Bu vesileyle ele geçirilen kök hint kenevirleri imha edilmeseydi. Yaklaşık 477 bin ton esrar maddesinin üretileceği hesaplanmaktaydı. Bunun piyasa değer 1 milyar TL’yi ifade etmektedir. Olayın gerçek boyutları bu rakam görüldüğünde ortaya çıkacaktır. Burada terör örgütü ile bu uyuşturucu kaçakçılığının bağlantısında bir kez daha ifade ediyorum. Narko terör dediğimiz bir olayı da tarif ettiğini yakından biliyoruz. Türkiye de son 3 yılda ülke genelinde önemli çalışmalar yürütüldü. Çok büyük çapta yakalanmalarda gerçekleştirildi. Bu en son 2013 itibari ile Türkiye çapında yapılan yakalanmanın 76 bin ton olduğunu söyleyebiliriz. Bu provokasyonlarının bir kısmı bu uyuşturucu operasyonlarının önlemeye yöneliktir.”



Bakan Muammer Güler Lice sorusuna sinirlendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder