25 Temmuz 2013 Perşembe

BDP: Erdoğan'ı 20 bin değil 10 kişiyle karşılayacağız

 


ŞIRNAK  - Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçeleri arasında yapılan ve yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi’nin isminin verildiği Şırnak Havalimanı’nın Cuma günü yapılacak açılışı için Şırnak’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşılanmasına ilişkin BDP Şırnak İl Örgütü tarafından basın toplantısı düzenledi.


BDP Cizre İlçe Örgütü binasında yapılan toplantıya BDP PM üyesi Niyazi Çevrim, BDP Şırnak İl Eş Başkanı Baki Katar, BDP Cizre İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Ata Bilen, MEYA-DER yöneticileri ve BDP ilçe örgütü yöneticileri katıldı.


BDP Şırnak İl Eş Başkanı Katar, Doğan Haber Ajansı’nın BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Ata Bilen’in konuşmalarını çarpıttığını belirterek, “DHA’nın bizim BDP Cizre İlçe başkamızla yaptığı röportajda tamamen çarpıtma vardır. Bizler BDP il ve ilçe örgütleri olarak Erdoğan’ın havalimanının açılışına katılmak için Cuma günü Şırnak’a gelişini kesinlikle 20 bin kişilik bir kitleyle karşılamayacağız. Böyle bir çalışmamız ve böyle bir düşüncemiz dahi olmamıştır. Bizim BDP Cizre İlçe başkamızın konuşmaları yanlış anlaşılmış ve basına yanlış şekilde yansıtılmıştır. DHA’nın ciddiyetsizliğini kınıyoruz” dedi.


DHA’nın görüntülerinde BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Ata Bilen’in bastığı zarflara da değinen Katar, “O zarflar Erdoğan’ı karşılamak için hazırlanan zarflar değil halkımıza ve cezaevinde tutsak bulunan arkadaşlarımıza yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle gönderilmek için hazırlanan zarflardı. Bizler buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz, Erdoğan’ı karşılamak için BDP il, ilçe ve genel meclis üyelerinden oluşan 10 kişilik bir grupla Sayın Şerafettin Elçi’nin ailesine eşlik etmek amacıyla oluşturduğumuz bir heyetle gideceğiz” diye konuştu.


 


DİHA



BDP: Erdoğan'ı 20 bin değil 10 kişiyle karşılayacağız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder