23 Temmuz 2013 Salı

Çaldıran'da 13 Yıllık Husumet İftar Yemeğiyle Son Buldu

 


İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Başeğmez köyünde 2006 yılında arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan kavgada 3 kişi ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı. Yıllardır iki aile arasında mekik dokuyan kanaat önderleri ve Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, sonunda iki aileyi ikna ederek barıştırdı. Ramazan ayında olunması nedeniyle iftar saatinde verilen yemekle aileler bir araya geldi.


husumet1


Çaldıran Otogarı içerisinde verilen iftar yemeğine bin 500 kişi katıldı. Katılımın fazla olması nedeniyle salona sığmayan kalabalık için otogar dışına masa ve sandalyeler bırakıldı. Yemekte bir konuşma yapan aile büyüklerinden Sayit Babat, yıllardır köylerinin sıkıntılarla boğuşmasına neden olan olayın barışla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Babat, “Yeter artık evimizde barış istiyoruz, köyümüzde, ilçemizde, dünyada barış istiyoruz kavgalarla kan davasıyla husumetlerle bir yere varılmıyor” dedi.


husumet2


 


Köy muhtarı Osman Babat, yıllardır köylerinde bu olay nedeniyle huzursuzluk olduğunu, bu barışın sağlanmasıyla köyünün huzura kavuştuğunu belirterek, “Barışı sağlayan her barış elçisinden Allah razı olsun” dedi.


Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ise, yıllardır barışın sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını ve iftar yemeğinde iki ailenin bireylerini bir arada görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Yıldırım, “Bu mübarek Ramazan ayında böyle bir barışın sağlanması kadar güzel bir şey olamaz.


Aynı aileye mensup olan Babat ailelerinin bu barışa sonsuza kadar bağlı kalacaklarına şüphemiz yoktur. Yıllardır barış için mekik dokuyan her barış elçisinde de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Yemekte dualar okunduktan sonra taraflar birbirlerine sarılarak barıştı.


 



Çaldıran'da 13 Yıllık Husumet İftar Yemeğiyle Son Buldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder