30 Temmuz 2013 Salı

Erciş'te 250 bin ağacın kesilmesi TOKİ'yi ilgilendirmiyormuş!

 


İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, Van’ın Erciş İlçesinde TOKİ tarafından konut yapımı için belirlenen ve 250 bin ağacın kesilmesinin söz konusu olacağı alan hakkında verdiği soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konunun TOKİ’yi ilgilendirmediğini ileri sürdü.


İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, Van’ın Erciş İlçesinde TOKİ tarafından konut yapımı için belirlenen bir alan hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Bakanlığı’na yönettiği soru önergesine Bakanlık tarafından cevap verildi. Tüzel önergesinde, 250 bin ağacın kesileceği ve köylülerin ise günlerce ağaçların kesilmesini önleyebilmek amacıyla nöbet tuttuğu haberlerinin basında yer aldığını hatırlatmıştı.


TOKİ’yi ilgilendirmiyormuş!


Bakanlık ise önergeye verdiği cevapta, “Van İli Erciş İlçesine bağlı Çatakdibi Köyünde ağaçların kesilerek, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından depremzedeler için konut yapılacağı iddiaları üzerine kamuoyuna bilgi verilmesi gereği duyulmuş ve 14 Haziran 2013 tarihinde bu konuda bir basın açıklaması yapılmıştır. Yapılan basın açıklamasında; Söz konusu projeyle ilgili olarak öne sürülen iddialar hakkında TOKİ’nin herhangi bir ilgisinin bulunmadığı ve idarenin çalışma kapsamında olmayan konularda yıpranma amaçlı haberler çıkartıldığı ve bunlara rağbet edilmemesi gerektiği ifade edilmiştir. Sonuç itibariyle bahse konu proje TOKİ’yi ilgilendirmemektedir” iddiasında bulundu. DİHA



Erciş'te 250 bin ağacın kesilmesi TOKİ'yi ilgilendirmiyormuş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder