25 Temmuz 2013 Perşembe

Haliç Yat Limanı ihalesini tamince kazandı...

 


Fine Otelcilik, ünlü işadamı Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Otelleri’nin iştiraki. Fettah Tamince ihale bitiminde soruları yanıtlarken, Haliç’e 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinin galiba 1 milyar 346 milyon dolarla Rixos Otelleri oldu. Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma Haliç Tersaneler bölgesine yapılacak dev ihalede yarış yarım saate yakın kıyasıya devam etti. İhaleye Sembol – Ekopark İnşaat – Fine Otelcilik OGG ve Cengiz – Taca – Galeri İnşaat teklif vermişti. Rixos Otelleri’nin iştiraki Fine Otelcilik başlangıçta 1 milyar 136 milyon dolar teklif verdi. Cengiz İnşaat ise 862 milyon 600 bin dolarla başladı, hemen ardından 1 milyar 138 milyon dolara çıkardı. İkinci turda teklifler 1 milyar 150 milyon dolara çıktı. Hızla artan teklifler 6. turda 1.2 milyar doları buldu. 16. tursa ise 1.3 milyar dolara çıktı.


20 TURDA İKİ MOLA GELDİ


1′er milyon dolar birden artırılan teklifler 16. turda 1 milyar 301 milyon doları bulmuşken 10. dakikada ilk molayı Sembol İnşaat aldı. İkinci mola da 20. turda Cengiz İnşaat’tan geldi. Teklif en son 1 milyar 345 milyon dolara çıktı. Ancak ikinci moladan sonra Cengiz İnşaat çekildiğini açıkladı. İhale 1 milyar 346 milyon dolar artı KDV ile Sembol – Ekopark İnşaat – Fine Otelcilik OGG’de kaldı. Fine Otelcilik, ünlü işadamı Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Otelleri’nin iştiraki.


RİXOS 1 MİLYAR LİRA DA YATIRIM YAPACAK


İhaleye katılan Fettah Tamince yıllardır atıl kalan İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Haliç’i turizme kazandıracaklarını söyledi. Tamince, projeye 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Fettah Tamince, ihalede çıkan rakamın beklentilerinin üzerinde geldiğini belirterek, yine de altından kalkabileceklerini ifade etti.


İKİ DEV YARIŞTI


Haliçport için yapılacak açık artırmada, Sembol İnşaat’ın liderliğini yaptığı ortak girişim grubu ile Cengiz İnşaat’ın liderliğini yaptığı ortak girişim grubu mücadele etti. Sembol İnşaat, Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin şirketi. Cengiz İnşaat ise mayıs ayında yapılan 3. Havalimanı ihalesini kazanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın Türkler’ diye tanımladığı konsorsiyumun ortağı.


PROJEDE NELER VAR?


Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak.



Haliç Yat Limanı ihalesini tamince kazandı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder