26 Temmuz 2013 Cuma

İnternette bir anda karşınıza çıkan tehlike!!

 


Bilgisayarınıza bir virüs bulaştırarak yapılan dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor: İnternet sitelerinden bilgisayarınıza virüs bulaştırılıyor.


Bilgisayarınızı kapatıp açtıktan sonra ekrana Jandarma Genel Komutanlığı’nın logosu olan ve üzerinde polis amblemi ve polis fotoğrafı bulunan bir sayfa geliyor. Bu sayfada bilgisayarınızın bloke edildiği, ve sizin hakkınızda çocuk cinsel istismarı suçlamasında bulunuluyor. Suçlamanın ortadan kalkması için nakit kuponla hesaba 100 avro yatırmanızı aksi halde savcılığa çocuk cinsel istismarı sebebiyle suç duyurusunda bulunulacağı belirtiliyor. Dolandırıcıların, internet sayfasının inandırıcılığını artırmak için “İnterpol” yazısı ve logosunu da kullandıkları dikkat çekiyor. Adını ve logosunu kullanarak dolandırıcılık yapılan Jandarma Genel Komutanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.


Açıklamada, ”Son günlerde farklı yollar ile Jandarma Genel Komutanlığına ulaşan şikâyet ve ihbarlarda; internet kullanıcılarının bazı internet sitelerini ziyaret ettikten sonra bilgisayarlarının kilitlendiği, ekranda “Jandarma logosu ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın adı kullanılarak kullanıcılardan para talep edildiği bildirilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığının böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Yapılan incelemede bilgisayarlarına yerleşen bir virüs tarafından ekranın kilitlenerek kullanıcıları dolandırmayı hedefleyen şahıs/şahıslar ya da suç örgütleri tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için; bilgisayarlarına virüs bulaşmış vatandaşlarımızın kesinlikle para yatırmamaları, kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir” denildi.


İnternette bir anda karşınıza çıkan tehlike!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder