31 Temmuz 2013 Çarşamba

İstanbul dahil 10 il için meteorolojiden acil uyarı

 


 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin kuzey kesimleri, akşam ve gece saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir’in kuzey kesimleri ile Düzce çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri, Edirne’nin güney ve doğu kesimleri ile Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadasında, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’nin Karadeniz kıyısındaki ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 


Hava sıcaklığının, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, Marmara’da 2 ila 4 derece azalacağı diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’ de kuvvetlice, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli şekilde esecek.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ

 


Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri, Edirne’nin güney ve doğu kesimleri ile Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadasında, yarın sabah saatlerinde olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’nin Karadeniz kıyısındaki ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, yerel dolu yağışı, ani sel, yıldırım, kısa süreli fırtına gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

 


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

 


 

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinden itibaren il geneli kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuzey kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (31)

 

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (32)

 


İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu. (37)

 


ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (34)

 


ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (37)

 


SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (29)

 


VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (26)

 


ERZURUM: Az bulutlu ve açık. (26)

 


DİYARBAKIR: Açık. (35)

 


BÖLGELERDE HAVA DURUMU

 


MARMARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ile Bursa ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve Tekirdağ, Çanakkale’nin kuzeyi ile Edirne’nin güney ve doğu kesimlerinde, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’nın Karadeniz kıyısındaki ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s), yağış anında kuvvetli (40-60 Km/S) şekilde esmesi bekleniyor.

 


EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

 


AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 


İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 


BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, Düzce çevrelerinin akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışın; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Düzce’nin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 


DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla güneydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçeceği tahmin ediliyor.

Milliyet Haber


İstanbul dahil 10 il için meteorolojiden acil uyarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder