5 Temmuz 2013 Cuma

İyi ki doğdun bikini!


5 Temmuz 1947 günü Fransa kumsallarında ortaya çıktığında şok etkisi yaratmış olsa da tarihi çok daha eski. İlk kez Çatalhöyük’te görülüyor. Antik Yunan’da kadınlar tarafından atletizm giysisi olarak kullanılıyor. Roma heykellerinde Venüs’ün bikinili hallerini görmek mümkün. Yine de 1946’ya dek modern bikiniden bahsetmek mümkün değil. İlk bikini bu tarihte Fransız mühendis Louis Réard ve moda tasarımcısı Jacques Heim tarafından Paris’te tanıtılıyor. Adı ise o yıl ABD ’nin atom bombası testi yaptığı Pasifik Okyanusu’ndaki Bikini Adası’ndan…

1953’te Brigitte Bardot’nun pozları Saint-Tropez’yi bikininin başkenti haline getirmeye yetiyor. Esther Williams, Betty Grable, Marilyn Monroe’nun kariyerleri boyunca bikinili pozlarıyla cazibenin sembolü haline gelmeleri de tesadüf değil. Bikinin Avrupa’da asıl popüler hale gelmesi ise 50’lerde Anita Ekberg ve Sophia Loren’in de bikinili pozlar vermesiyle oluyor. Yaratıcısı Réard 1988’de hayata veda ediyor, bikiniler ise her yıl yeni modelleriyle kumsalları canlandırmaya devam ediyor. Bu yazın öne çıkan modelleri için sayfayı çevirin…



Zimmermann


Baskılı modeller

Baskılı bikiniler sahillerde fark yaratmak isteyenler için bu yaz revaçta. Hem renkli hem de sıradışı bu modeller iddialı olduğu kadar kendine has tarzlarıyla da dikkat çekiyor. Aztek desenleriyle buluşmuş tropik esintilere ya da çiçek desenli baskılı modellere göz atabilirsiniz.



US Polo Assn.


Rahat ve şık

Kumsallarda da rahatlığından ödün vermeyenler bu yaz unutulmadı. Genelde tek renk ve spor kesim olarak karşımıza çıkan bu modeller günlük yaşantısında olduğu gibi deniz kenarında da yerinde duramayanlar için ideal. Rahat modellerde ağırlık toprak tonlar ve sıcak renklerde.



Penti


Her daim iddialı

Her zaman şık ve iddialı olmayı sevenler leopar desenli, tek renk ya da düz klasik kesimleri rahatlıkla bulabilir.



H&M


Romantik fırfırlar

Son yıllarda iç çamaşırlarından bikinilere sıçrayan fırfır modası hem romantik hem de çocuksu görünümüyle sempatik bir hava yaratmak isteyenlere hitap ediyor. Bu yaz da kumsallarda en çok karşımıza çıkacak olan şey fırfır! Koton


Geometrik desenler

Bu senenin hit’lerinden biri de vücut kusurlarını gizlemeyi kolaylaştıran geometrik desenler. Hem renkli hem de çarpıcı bu modeller, farklı tarzlar denemeyi sevenler için ideal.



KOTON


Straplez üstler

Güneşlenirken askı izi derdine son veren cesur straplez bikiniler artık daha bol çeşitli modelleriyle vitrinlerde. Göğüsten bağlı olanları da var tek parça olanları da. Renk ve yelpazesini de her sene genişleten bu modellere hemen hemen her markada rastlamak mümkün.



J. Screw


Nostalji rüzgârı

Bu sene plajlara tekrar dönen nostaljik bikini modelleri geçmişin rüzgârını günümüze getiriyor. İnce askıları, büstiyer kesim göğüs modelleri, şort kesim altları ve 60’ları anımsatan renk ve desenleriyle vintage sevenler için tasarlanmış.



Collezione


Sıradışı

Asimetrik kesimler ve askıların yanı sıra birbirinden farklı materyallerin kullanıldığı bikini modelleri bu sene sahillerden eksik olmayacak. Yaratıcı ve eğlenceli bu modeller aynı zamanda çok dikkat çekici. Pullu ve asimetrik kesimli bikiniler bu grupta başı çekiyor.



Modern bikininin yaratıcısı Fransız mühendis Louis

Réard ilk ürettiği bikinilerden biriyle görülüyor.


Bikini sözlüğü

Monokini: Tek parçalı bikiniler.
Tankini: Alt tarafı normal bikini, üst tarafı göbeği örten atlet kesim bikiniler. Hikini: Bikini alt şeritlerinin kalın olduğu ve yüksek bel kesime sahip ya da göbek altında başlayan bikiniler.
String bikini: Çok küçük bikiniler için kullanılıyor.




İyi ki doğdun bikini!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder