31 Temmuz 2013 Çarşamba

Kavak Ağacı Can Aldı !

Edirne’de etkili olan fırtınanın ardından çay bahçesine devrilen ağaç nedeniyle yaralanan Gizem Ziraatlioğlu, hastanedeki tedavisinin ardından yeniden çay bahçesine geldi. Kurtarma çalışmalarını izleyen Ziraatlioğlu yaşananları şöyle anlattı:


‘Şu anda ağacın altında bir adam olduğunu biliyorum, çektim ama çıkmadı. İnanılmaz derece de fırtına vardı. Ağacın altından beni ablam çekti. Fırtına ve yağmur var diye biz çıkamamıştık. Tam o esnada bir gürültü koptu ve ağaç üzerimize devrildi. Çok büyük panik yaşandı, çığlıklar, sesler vardı. Şu anda içeride ne durumda bilmiyorumö

 


4.5 SAATTE ÇIKARILDI

 


Etkili olan fırtınanın ardından Meriç Nehri kenarındaki bir çay bahçesinde devrilen kavak ağacının altında kalarak hayatını kaybeden Ufuk Mumcu, AFAD ve EDAK ekiplerinin 4.5 saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı.

 


Saat 22.30 sıralarında olayın meydana gelmesinin ardından AFAD ve EDAK ekipleri, Mumcu’nun yerini belirleyerek öldüğünü tespit etti. Çay bahçesine düşen kavak ağacının dalları elektrikli testere ile kesilerek çatının altında kalan Ufuk Mumcu’nun cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışması tam 4.5 saat sürerken, Mumcu’nun cesedi yapılan ilk incelemenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

 


ANNESİ VE KARDEŞİ ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

 


Ağacın devrilmesi sonucu yaralanan Ufuk Mumcu’nun annesi Aynur Hasanoğlu Mumcu (44) ile kız kardeşi Pınar Mumcu (14) diğer yaralılarla birlikte ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikeleri olmayan anne ve kız acil serviste tutulurken, Ufuk Mumcu’nun öldüğünden haberi olmadığı ve sürekli nerede olduğunu sorduğu öğrenildi.

 


ARABASI ÇAY BAHÇESİ ÖNÜNDE KALDI

 


Mumcu ailesinin Yunanistan’ın Gümilcine kentinden gezmek için Edirne’ye geldikleri EBZ 2888 plakalı otomobil, çay bahçesinin kapısında kaldı. Edirne’deki ziyaretlerinin ardından geldikleri otomobille Yunanistan’a dönecek olan Mumcu ailesinin sınır kapısına gitmeden önce Meriç Nehir kenarında çay istedikleri için çay bahçesine oturdukları öğrenildi.

 


YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

 


Kavak ağacının devrildiği sırada çay bahçesinde olan ve hastanelerde tedavi altına alınan diğer yaralıların isimleri ise şöyle: Hakan Terkos (24), Hüseyin Koprivalı (17), Mehmet Koprivalı (50), Umut Koprivalı (29), Murat Korkmaz (21), Salihcan Nevşehir (21), Ahmet Güçlü (20), Kaniye Oktel (23), Orkun Arda ve Yusuf Gülümser. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder