12 Temmuz 2013 Cuma

Kırmızılı Kadın Brezilya'da!

Türkiye ‘de gerçekleştirilen ‘ Gezi Parkı ‘ protestolarının hemen akabinde başlayan Brezilya’daki halk eylemleri, özellikle Sao Paulo eyaletinde yoğunlaşmış, polisin göstericileri etkisiz bırakmak için kullandığı göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi ise birçok kesim tarafından yoğun bir eleştiri almıştı.


Sao Paulo’da ulaşım fiyatlarındaki artışa yönelik yapılan protestolarda Türkiye’ye de “Aşk bitti burası Türkiye” sloganlarıyla yapılan göndermeler, iki ülkenin eylemci grupları arasında karşılıklı destek mesajlarına sebebiyet vermişti. Bu sefer de Brezilya’da yayımlanan kültür dergisi “piauí”nin Temmuz sayısında kapak konusu Gezi Parkı protestoları oldu.


#DİRENGEZİ HASHTAG’İ KULLANILDI


Dergi gösterilerin en başında parkta biber gazlı müdahaleye maruz kalan ve gösterilerin simgelerinden birine dönüşen ” Kırmızılı Kadın “ın fotoğrafını bir Osmanlı minyatürüne dönüştürerek kullandı. En altta el yazısıyla #direngezi etiketi de yer alan kapakta “Kırmızılı Kadın”ın eline bir de Brezilya bayrağı eklendi. Dergide, “Haziran Ayaklanmaları”, David Harvey imzalı “Şehirler Savaşta” gibi makaleler de bulunuyor.




Kırmızılı Kadın Brezilya'da!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder