5 Temmuz 2013 Cuma

LYS'de kayıp kağıt skandalı

KPSS ’de yaşanan kopya skandalı sonrasında yaptığı bütün sınavlarda sıkı güvenlik önlemleri alan ÖSYM ’de, bu sefer de “kayıp kâğıt” skandalı ortaya çıktı.


Hürriyet gazetesinden Esra Kaya’nın haberine göre ÖSYM merkezine gönderilen kutulardan soru kitapçığı çıkarken cevap kâğıdının çıkmaması üzerine ÖSYM alarma geçti. Cevap kâğıtlarının ÖSYM’ye ulaşmamasında sınav görevlilerinin hatası olduğu sınav salonlarındaki kamera görüntülerinden tespit edildi.


Sınav görevlileri hakkında inceleme başlatıldı. Cevap kâğıdı merkeze gelmeyen adaylara ulaşıldı. Yönetim Kurulu’na tüm raporların gönderilmesi ile ÖSYM bu durumdaki 5 adayı eşdeğer sınava aldı. Adaylar için yeni sorular hazırlandı. Bu adayların sınav sonuçları henüz açıklanamadı.


ÖSYM Sınav Hizmetleri Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Bulduklu, şunları söyledi:

“ LYS ’lerde bazı adayların cevap kâğıtlarının kırmızı kutularda olmadığını, cevap kâğıtlarının sisteme aktarılması sırasında tespit ettik. Adayların mağdur olmalarını önlemek amacıyla Yönetim Kurulumuz, 6114 Sayılı Yasa’nın kendisine verdiği yetki ile bu adayların eşdeğer sınava alınmalarına karar verdi. Bu olaylar, adayın geleceğini etkileyecek bir hatanın engellenmesi açısından kamera kaydının önemini ortaya koydu.”



LYS'de kayıp kağıt skandalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder