8 Temmuz 2013 Pazartesi

Muğla'da tehlikeli gerginlik

Muğla’nın Düğerek Mahallesi’nde oturan bazı vatandaşlar ile Doğu illerinden göç eden aileler arasında bilinmeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma büyüyerek mahalle kavgasına dönüştü.  İki grup birbirine bira şişeleri ve taş atmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine çevik kuvvet ile sivil polis ekipleri geldi.


Güvenlik güçleri, megafonla anons yaparak tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Sayıları giderek artan yerel halk Kürt vatandaşların üzerine yürüdü. Bu sırada bir evden havaya pompalı tüfekle iki el ateş edildi. Bunun üzerine polis her iki gruba müdahalede bulundu.  AK Parti Muğla İl Yönetim üyesi Ramazan Pökün ile polisin çabaları sonucu taraflar sakinleştirilebildi.


50 Kürt vatandaş önlem amaçlı mahalleden çıkartılarak Emniyet’e götürüldü. Havaya ateş edilen eve giren polis, aramalar sonucu kullanılan pompalı tüfeği buldu, el koydu.  Olay yerine gelen ve şüpheli görülen bir otomobilde yapılan aramada ise bagajında çok sayıda tahta sopa ele geçirildi. Olayla ilgili yaralanan kimsenin bulunmadığı, gözaltı işleminin de uygulanmadığı bildirildi.



Muğla'da tehlikeli gerginlik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder