8 Temmuz 2013 Pazartesi

Pala 'serbest'

Gezi Parkı protestoları sırasında göstericilere sopa, pala ve satırlarla saldıran dört kişi, esnaf olduklarını belirtip, “Gösteriler nedeniyle işlerimiz kötü gidiyor, bu yüzden eylemcilere saldırdık” dedi. Mahkemeye çıkarılan dört kişi serbest bırakıldı.


Taksim Talimhane’de bazı kişilerin satır ve bıçaklarla göstericilere saldırı görüntüleri büyük tepki yarattı. Bir genç kadın ve bir emniyet amirinin yaralandığı olay sonrası görüntüler sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. Kameralara yansıyan dört kişi Güven Timleri tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası tarafından sorgulanan saldırganlar ifadelerinde esnaf olduklarını söyledi.


Zanlıların, “Uzun süredir devam eden eylemler nedeniyle işlerimiz kötü gidiyor. Bölgede kiralar yüksek. Kazancımız çok düştü. Olay günü göstericilerden müşterilerimiz rahatsız oldu. Ağız dalaşı ve tartışmalar yaşandı. Biz de mutfakta bulduğumuz aletlerle kendimizi savunduk” dedikleri öğrenildi.


Tutuklama istemi

Dört saldırgan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarılan dört kişi serbest bırakıldı.



Pala 'serbest'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder