1 Temmuz 2013 Pazartesi

'Pedal Pedal Vangölü' Bisiklet Ekibi Van'a Ulaştı

Van Gölü çevresindeki güzelliklere dikkati çekmek amacıyla Türkiye’nin farklı kentlerinden gelerek Bitlis-Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı’nda pedal çevirmeye başlayan 430 kilometre pedal çevirecek olan 100 bisikletçiyi, Van durağında Edremit Gebze su merkezinde Van Valisi Münir Karaloğlu, Eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Edremit Kaymakamı M. Akif Celep tarafından karşılandılar.


HEDEFİMİZ GENÇLİĞİMİZE BİSİKLET SEVDİREREK VANGÖLÜ VE GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK


Bisiklet turunun uluslar arası düzeye taşınmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Karaloğlu; “Pedal Pedal Vangölü bisiklet turunun 4.ncüsünü yapıyoruz. Hedefimiz bisiklet sporunu gençliğimize sevdirmek. Türkiye’nin en büyük değeri olan Vangölü’nü ve çevre güzelliklerini tekrar insanın nazarına sunmak için çok önemli bir etkinlik. Dünyada Bisiklet turları daha çok ülkelerin veya bölgelerin güzelliklerini öne çıkarmak maksadı ile yapılır. Bizim Bisiklet Federasyonunda uluslar arası seviyede bir etkinlik olması yönünde bir talebimiz olmuştu, halen istediğimiz desteği aldığımız söylenemez. Vangölü bisiklet turunun uluslar arası düzeye taşınması gerekir bugün ulusal düzeyde gerçekleşen tur Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen arkadaşlarımızın gayreti ile bu etkinlik uluslararası boyuta taşıyarak, hem bölgemiz hem denizimizi dünya gündemine taşıyacaktır” dedi.


Kendilerine verdiği destekten ötürü Vali Karaloğlu’na teşekkür eden bisikletçiler Ahlat’tan aldıkları bastonu hediye ettiler.

Daha sonra Edremit Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları sergisinin açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, Eşi İle birlikte öğrencilerin sergiledikleri eserleri tek tek inceledi buradan su spor yarışmalarını izlemek için protokol için ayrılan çadıra geçti



'Pedal Pedal Vangölü' Bisiklet Ekibi Van'a Ulaştı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder