4 Temmuz 2013 Perşembe

Ramazan'da Herkes Ucuz Et Alabilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Ramazan ayı ile birlikte ette zam olmayacağını, kıymada yüzde 4, kuşbaşı ette ise yüzde 2,2′lik indirim yapıldığını açıklamasının ardından Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazalarında indirimli satışlara başladı. Ramazan ayına hazırlıklı girildiğini belirten yetkililer, vatandaşın dilediği kadar ucuz et alabileceğini söyledi. ESK Sakarya Kombinası, Ramazan’da İstanbul’daki mağazalarına haftalık 100-120 ton arasında kemiksiz et gönderecek.


Her yıl Ramazan ayı öncesi gündeme gelen et fiyatlarında artış olacağı tartışmalarına Bakan Mehdi Eker, ‘ete zam yok, aksine indirim var’ açıklamasıyla son noktayı koymuştu. Bakanın yaptığı açıklamanın ardından ESK, satış mağazalarında indirimli satışlarına başladı. ESK kombinaları da Ramazan dolayısıyla artacak taleplere karşı önlemlerini aldı. Et ve Süt Kurumu’nun Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Ankara ve Van’daki kombinaları talepleri karşılayacak şekilde kesimlerini artırdı.


ESK Sakarya Kombina Müdürü Osman Solak, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında indirim yaptıklarını belirtti. 18,5 lira olan kıyma fiyatını 17.75′e, kuşbaşı fiyatını da 23 liradan 22,50 TL’ye indirdiklerini kaydeden Solak, indirimlerin satışlarına olumlu yansıdığını söyledi. İsteyen herkesin hayvanını keserek ihtiyaca cevap verdiklerini dile getiren Solak, “Diğer kombinalardan kombinamıza et sevkiyatı gerçekleşiyor. Sakarya kombinası olarak İstanbul, Trakya’nın tamamı, Bursa, Çanakkale, Düzce, Kocaeli, Zonguldak, Bartın illerinin etlerini biz karşılıyoruz. Bu illerde Milli Savunma Bakanlığı’nın, jandarmanın, kamu kurum ve kuruluşları ile mağazalarımızın tüm etini Sakarya kombinamız temin ediyor. İstanbul’da 35-36 mağazamız var. Bunların etini buradan karşılamaktayız. Haftanın 3 -4 günü İstanbul’a sevkiyat yapıyoruz.” dedi.


Ramazan’da vatandaşın taleplerini karşılayacaklarını ifade eden Solak, şunları söyledi: “Üretim olarak Ramazan’a hazırlıklı giriyoruz. Şu an için İstanbul mağazalarımıza haftalık 60-80 ton arası kemiksiz et gönderiyoruz. Bunun Ramazan’ın başlamasıyla 100-120 tona ulaşmasını bekliyoruz. Et sıkıntımız yok. Mağazalarımızdan herkes dilediği kadar et temin edebilir.”



Ramazan'da Herkes Ucuz Et Alabilecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder