24 Temmuz 2013 Çarşamba

Sow'un namaz oruç ve Kur'an hassasiyeti!

 


Son iki yıl umreye giden, maçlara çıkmadan önce Kur’an-ı Kerim okuyan, tesislerde yöresel kıyafetlerini giyerek namaz kılan, gol sevincini secde yaparak yaşayan yetenekli oyuncu oruç konusunda da çok hassas.


Zaman‘ın haberine göre, Geçen Ramazan ayında Sow’un oruç tutması üzerine bazı tartışmalar çıkmıştı. Ancak bu sezon Sow açısından çok farklı. Başarılı forvete çok güvenen Teknik Direktör Ersun Yanal, oyuncusuyla oruç hakkında fikir alışverişinde bulundu. Oruç tutanlara saygı duyduğunu belirten Yanal, 27 yaşındaki golcüye hazırlık dönemi ve özel maçlarda ibadetini yerine getirebileceğini söyledi. Tecrübeli teknik adam, sadece resmi karşılaşmaların oynanacağı günler için ricada bulunurken Sow da bu talebi geri çevirmedi.


Azerbaycan ekibi Hazar Lankaran ile oynanan hazırlık maçında ise Yanal’dan oyuncusuna güzel bir jest geldi. Deneyimli çalıştırıcı, yerel saatle 21.00′de başlayan maçta oruçlu olan Sow’u ilk 11′e almadı. Akşam ezanı 21.20′de okunduğu için Sow, mücadele devam ederken orucunu açtı ve hafif bir şeyler yedikten sonra 59. dakikada oyuna girdi. Senegalli futbolcu, az bir süre görev yapsa da ‘hazırım’ mesajı verdi. Sow, bir röportajda, ‘F.Bahçe’ye iyi ki gelmişim. Allah’a şükür, tercihimden dolayı hiçbir pişmanlığım yok. Bu ülkeyi, bu kulübü çok seviyorum.’ demişti.



Sow'un namaz oruç ve Kur'an hassasiyeti!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder