10 Temmuz 2013 Çarşamba

Van Büyükşehir Belediyesi ilk gün bin yurttaşı konuk etti

İftarını halkla birlikte açan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Ramazan ayının barış ayı olduğunu belirterek, çözüm sürecinin ilerlemesi için siyasileri daha hızla davranmaya çağırdı.


 


 


 


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan iftar çadırında yüzlerce kişi ilk iftarlarını açtı. Van Büyükşehir Belediyesi arkasında kurulan çadırda ilk günün yoğunluğu yaşandı. Binden fazla kişi belediyenin iftar çadırında ilk iftarlarını açarken, çadırın ilk gün konukları arasında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Eşbaşkanı Musa İtah, Barış Anneleri İnisiyatifi, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri de yer aldı. İftarlarını açmak için sıraya giren Gür, Kaya ve İtah bu arada çadıra gelen yurttaşlarla da sohbet etti.


 


Tüm halkın Ramazan ayını kutlayan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir ramazan ayının barış ve dayanışmaya vesile olmasını diledi. Her yıl belediye olarak bin kişiye hitap edecek şekilde çadır açtıklarını aktaran Kaya, her yıl yaptıkları gibi bu yılda bu geleneği sürdürdüklerini belirtti. Son yıllarda Ramazan aylarında büyük katliamlara tanıklık ettiğini hatırlatan Kaya, Ramazan ayının insanların buluşma ve dayanışma olması gerektiğini belirtti. Her yıl yaşanan katliamların bir daha yaşanmaması dileklerinde bulanan Kaya, “Umarım bölgemizde de başlayan sükunet bundan sonra da aynı şekilde deva eder. Biz böyle bir şey diliyorum ancak elbette buna karar verecek merciler siyasettir. Çözüm sürecinin Sonbahara kadar çok daha ilerleyerek gitmesini ve bu sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Umarım siyasette bu ramazan ayı vesilesiyle çok daha doğru adımlar atarak bu sürecin kalıcılaşmasına katkı sunarlar” dedi.



Van Büyükşehir Belediyesi ilk gün bin yurttaşı konuk etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder