12 Temmuz 2013 Cuma

Van'da sağlıklı yaşam için tavsiyeler

Şu sıralar Ordu Caddesi Yıldız İş Merkezinde çok farklı bir hizmet veriliyor. Vanlılara doğru beslenme ve organik yaşamaya dair eğitimler veriliyor. Bu hizmeti üslenen Yazar Necla Arpa GÜLAÇAR ve ekibi insanlara bu hizmeti sunmaktan oldukça memnun… Sorularımızı cevaplayan Yazar Necla Arpa GÜLAÇAR’a teşekkür ederiz
- Sizce yediklerimiz ve içtiklerimiz bize yeterli katkıyı sağlıyor mu ?
- “ Kesinlikle hayır… Hızlı üretimin artığı bir toplumda yaşıyoruz. Sürekli tüketen, şehirleşen, elektronik çağa uyum sağlamaya çalışan, beton yığınların arasına sıkışmış doğal yaşamdan uzak yaşıyoruz. Çoğu insanımız daha çok kazanma adına insanların sağlığıyla oynama pahasına kimyasal katkılı tüketim ürünleri üretmekteler. Dolayısıyla bu üretim şekli sağlığımızı her yönden tehdit etmektedir.”
- Peki insanların alışkanlıklarını değiştirmesi mümkün mü ?

- “ Tabi ki mümkün. Vakitlerini hastane koridorlarında geçirmek istemeyen herkez yaşam tarzını ve alışkanlıklarını değiştirebilir. Örneğin organik ürün çok pahalı sanılır. Fakat ; şuursuzca marketlerde aldığımız kimyasal içerikli ürünlere tonlarca para ödüyoruz.”
- Peki ürünlerinizin hammaddesi nelerdir ?

- “ 5000 yıllık bir tarihi olan AloeVera ve Arapların deyimiyle sebbare aynı zamanda Osmanlının değimiyle sarı sabır çiçeğinin özüdür. Hakiki arı ürünleri(propolis) ve sağlığa faydalı deniz ürünleri (omega 3, omega 9), 250 den fazla yararlı bitkidir.”
- Peki kalite belgeleriniz var mı ?

- “160 ülkenin ilgili sağlık bakanlığı ve tarım bakanlığından alınmış onay. Müslümanlar için alınmış iki ayrı islami helal sertivikası, FDA onayı, avrupa mükemmel dermatest onayı, Aloe bilim konseyi onayı ile yeterince güven vermekte… Defalarca Dünyada birinci seçilip ödüller alan diş macunumuz ve göz altı kıremimiz milyonlarca insan tarafından tercih edilmektedir. Son olarak birşeyleri değiştirmek istiyorsanız önce kendinizi ve alışkanlıklarınızı değiştiriniz…



Van'da sağlıklı yaşam için tavsiyeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder