28 Haziran 2013 Cuma

17. Akdeniz oyunlarında Vanlı sporcularda var

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Türkiye’de olimpik standartlarda ilk tesis unvanına sahip olan Seyhan Baraj Gölü’nde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları yapmayı hedeflediklerini söyledi.


Mengütay, 17. Akdeniz Oyunları Kano müsabakaları için bulunduğu Adana’da yaptığı açıklamada, 2002 yılında kurulan Kano Federasyonu’nun 2005 yılında tam olarak aktif hale geldiğini, Türkiye’de aralarında Van, Batman, Artvin Yusufeli, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, İstanbul, Ankara, Muğla, Adana ve Bolu’nun da bulunduğu 20 bölgede, bin 500 aktif, 5 bin kadar lisanslı sporcuya sahip olduklarını kaydetti.


Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, kurulduğundan bu yana en iyi derecenin geçen yıl Hırvatistan’ın Başkent’i Zagreb’de gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda Mustafa Gülbahar’ın Türk kano tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olduğunu ifade etti.


“RAKİP ÜLKELER DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU SPORCULARLA GELDİ”


Hedeflerinin 2016 Rio de Janeiro’da gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarına katılmak olduğuna dikkati çeken Mengütay, konuşmasına şöyle devam etti:


” Türkiye’de olimpik standartlara ilk tesis unvanına sahip olan Seyhan Baraj Gölü’nde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları yapmayı hedefliyoruz. Akdeniz Oyunları’nda ülkemiz için yeni spor dalı olan Kano’da İspanya, İtalya ve Sırbistan’ın ardından madalya şansı arayacağız. Federasyon olarak yeniden yapılanma içindeyiz. Akdeniz Oyunları’nda rakiplerimiz, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat madalyalı sporcularla yarışlara katılacaklar. Milli takım sporcularımızdan madalya kadar önemli olan iyi derece yapmalarını bekliyoruz. Bu arada, 6 erkek, 2 bayan sporcuyla katıldığımız oyunlarda, bazı sporcularımızın sürpriz yaparak madalya kazanmasını da bekliyoruz.”


Mengütay, altyapıya büyük önem verdiklerini, geleceğin sporcularını hazırladıklarını da sözlerine ekledi



17. Akdeniz oyunlarında Vanlı sporcularda var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder