28 Haziran 2013 Cuma

BDP'den Tayini Çıkan Başsavcıya Ziyaret

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Van’a tayini çıkan Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya’yı makamında ziyaret etti.


Başsavcı Kaya konuklarını kapıda karşılarken, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ziyaretle ilgili kısa açıklama yaptı. Zozani, Başsavcı Mehmet Kaya’nın Türk Ceza Kanunun sıkıntılarına rağmen takdir hakkını halktan yana pozitif bir şekilde kullandığını söyledi. Zozani, Başsavcı Kaya’ya atandığı Van Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde başarılar diledi. Kaya’nın, Hakkari’ye yakın bir yere atanmasının da kendileri açısından sevindirici olduğunu belirten Adil Zozani, “Başsavcımız Hakkari’de görev yaptığı süre boyunca halkın taktirini kazandı. Türk Ceza sistemi sıkıntılıdır. Şu anda partimizin binlerce üyesi bu ceza sisteminin sonucu olarak cezaevlerinde tutuluyor. Açılan davlar ile ilgili karar çıksa ceza yeseler bile şu anda hepsinin dışarıda olması gerekirdi. Başsavcımız sıkıntılı olan Türk Ceza Kanununa rağmen taktir hakkını halktan yana kullanarak halkımızın gönlünü kazandı. Biz de halkımız adına kendisine teşekkür ederiz” dedi.


Başsavcı Mehmet Kaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hukuka bağlı kalarak yöre halkının memnun etmiş isek bu bizim için büyük bir mutluluktur. Ziyaretlerinden dolayı Sayın vekilimize ve başkanlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu



BDP'den Tayini Çıkan Başsavcıya Ziyaret

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder