27 Haziran 2013 Perşembe

Tunceli'de köye kalaşnikoflu saldırı

Dersim merkeze bağlı Kanoğlu Köyü kimliği belirsiz kişiler tarafından otomatik silahlarla tarandı. Sabah saat 04.00 gibi gerçekleşen olayda bazı evlere direk silahlarla ateş edilirken can kaybı yaşanmadı. Motosikletli ve iki kişi oldukları tahmin edilen saldırganların başta köy merkezindeki evlere ateş ettiği, ardından Köyün üst kısmından rastgele ateş ettikleri belirtildi.


Olayın ardından Jandarma Olay yeri İnceleme ekibi ve askeri savcılık olay yerine gelerek inceleme başlattı. Birçok evde de kurşun izleri olduğu görüldü. Şubat ayında da köye kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldığı belirtildi.


Evrensel gazetesinden Kemal Özer‘in haberine göre, evi kimliği belirsiz kişilerce taranan ve 8 kurşunun isabet ettiği Şenol Gürarslan, “Kapının iki defa çalınması ardından ipin çekilmesi ve tekme ile sert bir şekilde vurulmasına rağmen kapının açılmaması ve kurşunların bize gelmemesi şanstır. Olay gece 04.00 gibi oldu. Kimin yaptığıyla ilgili hiçbir bilgimiz yok. 10-15 dakika eve ateş açtılar. Köyün genelini taradılar. Sadece bizim eve 8 mermi isabet etti” dedi.


Evine ateş edilen köy sakinlerinden Beser Gürarslan, “Kapı çalındı ama biz kapıyı açmadık. Bir iki dakika geçmede ateş etmeye başladılar. 8 el ateş ettiler bize. Bu ev bizim değil okuldur. Neden bunu bize yapıyorlar? Neden canımıza kast ediyorlar? Ben daha önce böyle bir şey görmedim. 31 yıldır bu köyde yaşıyorum ama ben böyle bir şey görmedim” dedi.


Köy muhtarı İmam Polat ise “Saat sabah 04.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından köyümüz ateş altına alındı. Benimde güneş enerjisi patladı. Ateş eden kişileri tanımıyoruz. Gecenin karanlığından kaynaklıda zaten göremedik. Sadece motosiklet ile kaçtıklarını biliyoruz. Keleşnikof silahları ile ateş edildi” ifadesinde bulundu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder