21 Haziran 2013 Cuma

Bitlis'te Bulunan 2 Kurt Yavrusu Van'a Gönderildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren hayvan kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezine teslim edilen henüz 1 aylık 2 kurt yavrusu burada yapılan bakımlarının ardından Van’a gönderildi.


Tatvan’da bir aile tarafından bir süredir köpek yavrusu sanılarak bakılan yavruların büyüdükten sonra kurt yavrusu olduğunun anlaşılması üzerine yavrular 3 gün önce Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi. 3 gündür Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde bakım ve sağlık taramaları yapılan 2 kurt yavrusu, Bitlis Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından alınarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Doğal Yaşam Parkına gönderildi. Yavruların henüz bir aylık olduğunu ve bakıcı aileler tarafından ilk alındığında köpek yavrusu sanılarak alındığını belirten Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Teknikeri Ömer Atış, rehabilitasyon merkezinde yaptıkları incelemelerde ise 2 yavrunun kurt yavrusu olduğunu belirlediklerini söyledi. 3 gün boyunca merkezde kurt yavrularının bakımını ve sağlık taramasını yaptıklarını anlatan Atış,, “Yabani havyaların evcil hayvanlarla aynı ortamda bulunmalarının yasak olması nedeniyle durumu Bitlis Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bildirdik. Onlarda gelip yavruları yerinde gördüler ve yavruların Van’a gönderilmesine karar verdiler. Yavrular bu gün itibariyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Doğal Yaşam Parkına gönderildi” dedi.


Bitlis Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Salih Özdemir ise, yabani hayvanların doğal hayattan alınmasının yasak ve tehlikeli olduğunu ve bu yüzden yabani havyaları doğal ortamlarından alanlara yönelik cezai işlemler uygulanacağını söyledi. Son olarak Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde 2 kurt yavrunun bulunduğunun belirtilmesi üzerine 2 kurt yavrusu için girişimlerde bulunduklarını aktaran Özdemir, “Kurt yavruları tarafımızca alınıp Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Doğal Yaşam Parkına gönderildi. Kurt yavruları burada hem doğal hayatlarını yaşayabilecekler hem de burada sağlık taramaları daha iyi yapılabilinecektir” diye konuştu.


BİTLİS’TE BULUNAN 2 KURT YAVRUSU VAN’A GÖNDERİLDİ


BİTLİS’TE BULUNAN 2 KURT YAVRUSU VAN’A GÖNDERİLDİ


BİTLİS’TE BULUNAN 2 KURT YAVRUSU VAN’A GÖNDERİLDİ



Bitlis'te Bulunan 2 Kurt Yavrusu Van'a Gönderildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder