25 Haziran 2013 Salı

Dozerler Gezi Parkı'ndaki dükkanları yıktı

İBB ekipleri tarafından bugün Taksim’de bulunan dükkanların yıkım işlemlerine devam edildi. Ancak Taksim Dayanışması Ancak Taksim Dayanışması bu iş yerlerinin yıkımına daha önce verilen yürütmeyi durdurma kararının kapsamında bulunduğu için itiraz ediyor. Mimarlar Odası’ndan Mücella Yapıcı, yıkımın Koruma Kurulu izni olmadan yapılamayacağını belirterek kurula başvuruda bulunacaklarını söyledi. Yapıcı, “Madem otobüs durağını bile halka sorup yapacağız diyorlar… Parkla ilgili kararlarda da kuruldan izin alıp, ne yapılacağını halka ilan edilmesi gerekiyor. Yüksek Kurul kararına karşı alınan yürütmeyi durdurma kararı bu parseli de içerir. Buraya dair alınan koruma kurulu kararı yoktur” diye konuştu.


Park çevresindeki iş yerlerini yıkmaya başlayan dozerlerle ilgili olarak Taksim Dayanışması üyesi Cem Tüzün 2 Nolu Koruma Kurulu’na dilekçe verdi.


Tüzün, verdiği dilekçede yürütmeyi durdurma kararına rağmöen başlatılan çalışmaların yargı kararına aykırı olduğunu belirtti. Tüzün, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:


“Tarlabaşı ve Cumhuriyet Bulvarlarında hala yol yapım çalışmaları sürmekte. Gezi Parkı’nın yapılaşmaya açılmasını öngören projeyle ilgili yürütme iradesi ise, yargı kararıyla durdurulmuştur.


Bugün, Gezi Parkı’nın bulunduğu yapı adasının Cumhuriyet Bulvarı cephesinde kazıcı aletlerle büyük bir hafriyat çalışması başlatılmıştır.


Bu çalışma imar planına ve yapımı sürmekte olan yolun onaylı projelerine aykırılıklar içermektedir. Yargı kararını yok sayılmaktadır. Koruma ilke ve mevzuatına aykırıdır. Söz konusu çalışmanın durdurulması için kurulunuzu görev davet ediyorum.”



Dozerler Gezi Parkı'ndaki dükkanları yıktı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder