27 Haziran 2013 Perşembe

Yavru Kurtlar 'Lokman' Hekime Emanet

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yuvasından alınarak sokağa terk edilen 2 yavru kurda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan sahip çıktı.


Tatvan ilçesindeki yuvalarından alınan 2 yavru kurt, bir süre sonra sokağa terk edildi. Sokakta ölmek üzereyken bulunan 2 yavru kurt, duyarlı vatandaşlar tarafından Bitlis Orman ve Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Burada sağlık sorunları başlayan 2 yavru kurt, yetkililer tarafından YYÜ Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan’a getirildi. Tedavileri başlayan 2 yavru kurt korumaya alındı.


Kurtların vahşi hayvanlar olduğunu ve evcilleştirilmelerinin çok zor olduğunu söyleyen Doç. Dr. Aslan, “Uygulama merkezimize ininden bilinçsiz vatandaşlar tarafından alınan iki yavru kurt geldi. Kurtlar uygulama merkezimize geldiği zaman çok bitkindi ve ölmek üzereydi. Annesinden bu şekilde ayrılan bir hayvana bakmak oldukça zordur. Bunu anlayan vatandaş hatasını anlayıp yavru kurtları sokağa terk etmiş. Sokakta ölmek üzere olan kurtlar bize getirildi. Kurtların sağlık durumu şu anda çok iyi. Doğada avlanacak duruma geldikleri zaman onları salacağız. Buradan vatandaşlarımıza ricamız, lütfen yaban hayvanlarına ve yaşam alanlarına saygı gösterelim” dedi.



Yavru Kurtlar 'Lokman' Hekime Emanet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder