16 Ağustos 2013 Cuma

EL-NUSRA, PYD ÇATIŞMASI DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Rasulayn’da PYD ve El Nusra arasındaki çatışmalar devam ediyor. Birleşmiş Miletler ve ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilen El Nusra ile PYD güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar sabahın ilk ışıkları ile birlikte hızlandı. 2 gündür azalan çatışmalar, bu gün yeniden şiddetlendi. Tanklar, havan topları, Roketler ve ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda, PYD üyelerinin koşmaları ve hareketli dakikalar an be an görüntülendi. Öte yandan devam eden çatışmalardan Türkiye topraklarına seken kurşunlarda büyük tehlike oluşturuyor. Kameraların yanından geçen kurşunların sesleri hissediliyor.

Tanklar ve ağır silahlarla saldırıya geçen El Nusra’ya, PYD’ roketatarlarla karşılık verdi.

Bir süredir PYD’nin kontrolünde olan ve Ceylanpınar sınır kapısına yakın olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Telxelef bölgesini yeniden ele geçirmek isteyen El Nusra, bölgede bulunan bazı devletlerin kendilerine verdiği destekten de cesaret alarak kadın çocuk demeden rastgelle ve hunharca sivillere saldırıyor.

Bu arada PYD üyelerinin telsize yansıyan konuşmalarında, tank konusunda arkadaşlarını uyardıkları ve imha edilmesini istedikleri gözlemlendi.

Bölgedeki çatışmalar sürüyor.



EL-NUSRA, PYD ÇATIŞMASI DEVAM EDİYOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder