14 Ağustos 2013 Çarşamba

VAN OTLU PEYNİRİNİN LEZZETİ DÜNYACA MEŞHUR

 


Van otlu peyniri, lezzetli tadıyla dünyanın dört bir yanında tanınıyor. Van’a gelen yerli ve yabancı turistler Van Peynirciler Çarşısı’na uğramadan gitmiyor. Van dağlarında toplanan onlarca çeşit otlarla yapılan Van otlu peyniri yaylalarda el yapımı ve doğal olarak sofralara geliyor. Naif Bayram’a göre, peynirin tadına doyum olmuyor.


Van otlu peynirinin satışı ramazan nedeniyle bir durmuş ama bayram sonrasında yine hareketlilik bekleniyor. Peynirci Şirin Baba, böyle söylüyor.


Peynirin kilosu 8 liradan başlıyor 15 liraya kadar çıkıyor. Peynirci Kenan Yağız, herkesi dünyaca meşhur Van otlu peynirini tatmaya davet etti.


Peynirci Süleyman Ayan, tarihi değeri olan Van otlu peynirini küplere kılam eşliğinde yerleştiriyor. Yurtiçinin yanı sıra yurtdışına da gönderilen Van otlu peyniri çeşitlerini anlatan, Ayan, bayram üzeri satışların artmasını bekliyor.


Kahvaltıların vazgeçilmesi olan Van otlu peyniri ilgi görmeye devam ediyor. Peynirci Tuncer Bilici, otlu peynirin neden dünyaca meşhur olduğunu anlattı.


El emeği ve göz nuruyla yapılan Van otlu peyniri, farklı lezzeti nedeniyle tercih ediliyor. Peynirci Muhammed Mehdi Kaya da bu gerçeğe dikkat çekiyor.



VAN OTLU PEYNİRİNİN LEZZETİ DÜNYACA MEŞHUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder