14 Ağustos 2013 Çarşamba

Mısır'da müdahale başladı

 


Meydanın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile Mursi yanlılarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçlerinin rastgele ateş açtığı bildirildi. Meydandan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammerla göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği belirtildi.


Reuters’in görgü tanıklarına dayandırıdığı bilgilere göre 15 kişi hayatını kaybetti.


Bazı noktalardan göstericilere keskin nişancıların ateş açtığı iddia ediliyor. Saldırıda yaralananlar hastanelere kaldırılıyor.


Helikopterlerden broşür


Meydanlar üzerinde alçak uçuş yapan helikopterler, attıkları broşürlerle kadın ve çocukların meydanları terk etmeleri istendi. Broşürlerde,  meydanlardan ayrılacak olanların can güvenliğinin sağlanacağı ifade ediliyor.


Nahda’da kontrol orduda


Güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki göstericilere müdahalesi sürüyor. Nahda meydanının kontrolü, güvenlik güçlerine geçti.


Mısır güvenlik güçlerinin, Nahda meydanındaki darbe karşıtlarınayönelik zırhlı birliklerle yaptığı müdahalede, göstericiler alandan uzaklaştırıldı. Bazı göstericilerin gözaltına alındığı Nahda meydanındaki çadırlar, sökülmeye başlandı. Nahda meydanının kontrolü tamamen güvenlik

güçlerinin eline geçti.


Helikopterlerin alçak uçuşu sürdürdüğü meydandan dumanlar yükselmeye devam ediyor.


Mısır İçişleri Bakanlığı, Rabiatul Adeviyye ile Nahda medyalarında gösteri yapan protestocularından sadece haklarında yakalama kararı bulunanları tutuklanacağını açıkladı.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerinde Rabiatul Adeviyye ile Nahda meydanlarında, 40 günden fazla süren gösterilerini dağıtmaya başlayan emniyet güçleri, boşaltma işleminden önce çıkmak isteyenlere güvenli çıkışı temin edeceğini duyurdu.


‘Sokaklara dökülün’


Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Muhammed el-Bilteci, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki darbe karşıtlarına destek için Mısırlılardan “sokaklara dökülmelerini” istedi.


Bilteci, Hürriyet ve Adalet Partisi’ne ait internet sitesinde yaptığı açıklamada, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki şehit, yaralı, çocuk ve kadınlara destek için Mısırlıların “sokaklara dökülmesi” çağrısı yaptı.


İhvan Sözcüsü Ahmed Arif de açıklamasında, “Şu an Mısır‘da yaşanan bir katliamdır ve bunun sorumlusu Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile darbecilerdir” ifadelerini kullandı.


Mısır güvenlik güçleri, erken saatlerden itibaren Nahda ve Rabiatul Adeviyye meydanlarındaki darbe karşıtlarına müdahalesi sürüyor. Olaylarda ilk belirlemelere göre 100 kişinin öldüğü, 2 bini aşkın kişinin de yaralandığı açıklanmıştı./cnn



Mısır'da müdahale başladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder