2 Ağustos 2013 Cuma

Ünlü futbolculara mali polisten şok!

 


Türk Standartları Enstütüsü, 2012 yılında bazı galerilerin araç ithalatında kendilerinden alınması gereken evrakları almayıp, sahtelerini üreterek vergi kaçırdığı ve haksız kazanç elde ettiği yönünde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne şikâyette bulundu. Şikâyeti takibe alan Mali Şube, sekiz galerinin yurtdışından aldıkları lüks araçları sahte belgeyle ikinci el ve alt model gösterip fiyatlarını düşürerek vergi kaçakçılığı yaptığını ve haksız kazanç elde ettiğini belirledi. Önceki akşam operasyona başlayan Mali Şube ekipleri, ilk olarak 12 araca el koydu.


Bin 100 araç bulunuyor


Sekiz galerinin mevcut yöntemle Türkiye’ye 30’u aşkın lüks araç soktuğu, her araçta 200 bin dolar vergi kaçırdığı, Türkiye’ye benzer yöntemlerle girmiş yaklaşık bin 100 aracın bulunduğunu öğrenildi. Çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde tespit edilen diğer araçlara da el konacağını vurgulayan mali polis, yapmış oldukları operasyonlar neticesinde üç aydır mevcut yöntemlerle yurda araç girişinin yapılmadığını vurgulayarak ikinci adımda son 10 yılda dışarıdan ithal edilen bütün lüks araçların evraklarının inceleneceğini bildirdi. İfadelerine başvurulan bazı galericiler hakkında da “vergi kaçakçılığı”ndan işlem yapıldı.

 


Arabalara el konulabilir


Daha önce yapılan bir operasyonda Sibel Can, Murat Boz gibi ünlülerin kullandıkları kaçak arabalara el konulmuştu. Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan ve Fenerbahçeli Selçuk Şahin’in de lüks otomobillerinin kaçak olduğu ortaya çıktı. Araçları Türkiye’ye getiren şirketlerin kayıtları inceleme altına alınırken futbolcuların araçlarına el konulabileceği ve bu kişilerin şüpheli olarak ifadeye çağırılabilecekleri belirtildi. El konulma kararı alınan araçlardan bazılarının ünlü kişilere ait oldukları iddia edildi.


Ünlü futbolculara mali polisten şok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder