3 Ağustos 2013 Cumartesi

SÜPER KUPA MAÇINA DOĞRU

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “11 Ağustos pazar günü saat 20.30’da Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri Türkiye Futbol Federasyonunun düzenlemiş olduğu Süper Kupa müsabakası için Kadir Has Stadyumunda karşılaşacaklardır. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen bu iki güzide takımımızın ilimizde oynayacağı bu müsabaka ‘İstanbul Boğazından Erciyes’in Zirvesine Bir Kardeşlik Köprüsü’ kuracaktır. Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak sezonun en büyük kupasının sahibini bulacağı bu müsabakada bir dizi emniyet önlemleri planlanmıştır. Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının ilimize misafir olmalarıyla beraber havaalanında, yol güzergahlarında, kalacakları otellerde, antrenman alanlarında, stadyumda, stadyum etrafında ve şehrin genelinde gerekli emniyet önlemleri alınacaktır. Kadir Has Stadyumu her iki kulübün taraftarları için ikiye ayrılarak taraftarlara farklı tribünler tahsis edilmiştir” denildi.


”STADYUM ETRAFINDA KARABORSA BİLET SATIŞINA İZİN VERİLMEYECEK”


Açıklamasında, maç biletlerinin internet üzerinden satıldığını belirten İl Emniyet Müdürlüğü, ”Bu maçın biletleri TFF tarafından ilk defa internet üzerinden taraftarlara satışa sunulmuş ve taraftarların adreslerine kurye ile teslim edilmiştir. Bu nedenle stadyum etrafında bilet satışı olmayacaktır. Ayrıca stadyum etrafında karaborsa bilet satışına izin verilmeyecek ve bunun için ekipler oluşturularak denetimler yapılacaktır. Bileti olan Galatasaraylı seyirciler, şehir merkezinden ya da şehir dışından stadyuma gelmek için Kocasinan Bulvarını takip ederek kendilerine ayrılan Kuzey tribününe ulaşmaları çok daha kolay olacaktır. Buraya intikal eden seyirciler, Kuzey otoparkına alınacak, buradan Kuzey ve Doğu tribünlerinin giriş noktasına yönlendirileceklerdir. Bileti olan Fenerbahçeli seyircilerin ise şehir merkezinden stadyuma tramvay yolu güzergahını kullanarak gelmeleri, kendilerine tahsis edilmiş olan Güney tribününe ulaşmalarını kolaylaştıracaktır. Yine Fenerbahçeli seyircilerin ilimize geldiklerinde otobüs terminalinin karşısından Ahmet Gazi Ayhan Bulvarına girmeleri durumunda stadyuma ulaşmaları kolay olacaktır. Ayrıca stadyuma seyircilerin kolay ulaşması için güzergahlarda yol ve yön levhaları da bulunacaktır” ifadeleri kullanıldı.


”MEŞALE, SİS BOMBASI, MAYTAP KULLANILMASI 1 YIL HAPİS CEZASINI GEREKTİREN BİR SUÇTUR”


Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları için 6 kontrol noktası oluşturulacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Bu noktalarda gelen taraftarların ve araçların kontrolleri yapılıp ekiplerimiz vasıtasıyla stadyuma intikalleri sağlanacaktır. Müsabaka neticesinde galip gelen takımın taraftarları seramoni için stadyumda beklerken mağlup olan takımın taraftarları ilimize geldikleri güzergahtan illerine gönderileceklerdir. Kontrollerimizin amacı; müsabaka öncesi ve müsabaka esnasında şiddet ve düzensizlik yaratacak şahıslar ile seyirden men edilen şahısların tespit edilip müsabakaya alınmamasıdır. Ayrıca 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunun hükümlerine göre, proteknik maddelerin (meşale, sis bombası, maytap) kullanılması, 1 yıl hapis cezasını gerektiren bir suçtur. Bu nedenle bu konuyu bilmeyen taraftarları müsabaka öncesi uyararak bu tür bir ceza ile karşılaşmamaları kendilerine hatırlatılacaktır. Alkollü olduğu anlaşılan şahıslar alkolmetreli ekiplerimiz tarafından kontrol edilip biletli dahi olsalar maça alınmayacaklardır. Taraftarların yanlarında getirecekleri hakaret içeren veya siyasi içerikli pankart, döviz gibi malzemelerle birlikte kesici, ezici, bereleyici veya delici aletlerle fırlatılması ve atılması muhtemel malzemeler stadyuma alınmayacaktır.”


”FENERBAHÇE – GALATASARAY TARAFTARLARININ FAİR-PLAY RUHUYLA DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞINA İNANIYORUZ”


Açıklamada, dostluk içerisinde bir karşılaşmanın geçmesinin arzu edildiği belirtilerek, ”İlimize maç için gelecek olan Galatasaraylı taraftarların Kayseri Park Alışveriş Merkezi civarında maç saatine kadar sosyal ihtiyaçlarını giderecek, Kadir Has Stadyumuna gitmek için Tuna Caddesini kullanıp Kocasinan Bulvarını takiben müsabaka alanına ulaşmaları; Fenerbahçeli taraftarların ise Kayseri Forum alışveriş Merkezi civarında maç saatine kadar sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak Kadir Has Stadyumuna gitmek için tramvay yolu güzergahını kullanarak müsabaka alanına ulaşmaları tarafımızca önerilmektedir. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının, müsabaka öncesi, esnası ve sonrasında sergileyecekleri dostluk ve fair-play ruhuyla dünyaya örnek olacaklarına inanıyoruz. Temenni ederiz ki bu iki güzide takımımız ilimizde taraftarlarıyla birlikte bayram neşesi ve coşkusunda büyük bir derbi müsabakası gerçekleştirirler” denildi.



SÜPER KUPA MAÇINA DOĞRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder