14 Ağustos 2013 Çarşamba

Van'daki insanlığı unutamıyorum!''

 


Van TV’de yayınlanan ve her hafta birbirinden önemli konukları ağırlayan Dobraspor da bu hafta dabirçok konu masaya yatırıldı. Programa bir dönem Vanspor’u da çalıştıran ünlü teknik adam Giray Bulak ve B. Vanspor Teknik direktörü Cahit Sönmez canlı telefon bağlantısıyla programa katılarak açıklamalarda bulundu.


Giray Bulak Vanspor’da çalıştığı dönemle ilgili şunları söyledi. ” O dönemde en büyük hata maçlarımızın bir biölümünü deplasmanda, daha sonraysa yan sahada oynamamız ve Vanspor’un siyah-kırmızı olan renklerinin mavi beyaz olarak değiştirilmesi oldu”dedi. Bulak : Kamptayken bir ara telefonum çaldı. Arayan kişi statta bir çalışmanın planlandıpını ve maçların bir müddet ( birkaç hafta üst üste) deplasmanda ve Van’da da yan sahada oynanacağını söyledi. Ben hayır,yapmayın dememe rağmen böyle oldu ve takım sezon sonu küme düştü ifadelerini kullandı. O dönem takımın neden küme düştüğünü bildiğini ancak daha fazla konuşmak istemediğini söyleyen ünlü teknik adam Van’ı unutamadağını da söylemeden geçmedi.


O dönem deplasman maçlarından sonra taksicilerin kendilerini karşılamaya gelmelerine özel bir yer ayıran  Bulak; bir ilde çok şey bulursunuz; ama insanlığı her yerde bulamazsınız. Ben Van’da gördüğüm insanlığı halen unutamıyorum”dedi.


O dönem çok iyi bir ekip kurduklarını anlatan Bulak; Ahmet Suat Özyazıcı’yı menajerliğe, şu abda Trabzonspor teknik direktörü olan Mustafa Reşit Akçay’ı da alt yapının başına getirdiğini; ancak belli şeylerden dolayı hedeflenen noktaya gelinemediğini söyledi. B. Vanspor’u Süper Lig’de görmek istediğini söyleyen ünlü teknik adam bunun için doğru adımların atılması gerektiğine vurgu  yaptı. Programda ayrıca o dönemdeki kadro ele alındı. Bulak son olarak ; bir televizyon programında başlıyacağını ve orada Vanspor’dan söz edeceğini söyledi.


“ÇOK İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ”


Programın bir diğer konuğu olan B.Vanspor Teknik Direktörü Cahit sönmez‘se kampla ilgili bilgiler verdi. 24 Ağustosa kadar Nevşehir’de çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Sönmez, daha sonra Şekerspor maçının ilk 18′i ile burdada çalışacağız, geri kalanlarsa Van’â dönecek ifadelerini kulandı. Kampta 4-5 hazırlık maçı yapacaklarını belirten Sönmez , gençlere özel önem vereceğini söyledi.


 


“HERKES KAMPA, DEPLASMANA GİTMESİN!”


Program yorumcusu Ramazan Kıvanç’sa, yöneticilerin toplu kampa ve deplasmanlara gitmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Kıvanç bu tür yerlere toplu olarak gitmek doğru değil.  çok daha seçici olunmalı dedi. Ayrıca Kıvanç B.Vanspoır’da bir scout ekibinin kurulmasının gerekli olduğunu ve numum da çok büyük bir maliyet getirmeyeceğini söyledi.


 



Van'daki insanlığı unutamıyorum!''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder